Αναζήτηση

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Χτίσε το μέλλον πάνω σ' αυτά που αξίζουν


Αγαπητό μου παιδί

Ξέρω πως θέλεις να αποδείξεις, κυρίως στον εαυτό σου, κι έπειτα στους γονείς και τους καθηγητές σου την αξία σου. Να δείξεις πως κόπιασες, πάσχισες και μόχθησες να πετύχεις. Θέλεις να δεις τους κόπους σου να ανταμείβονται και προσπαθείς να σπείρεις με τις γνώσεις σου και να προλειάνεις το έδαφος για να καρπωθείς όσα ωφέλιμα μελλοντικά θα κάνουν τη ζωή σου καλύτερη.

Όμως, αγαπητό μου παιδί, μην ξεχνάς πως πέρα από την επιτυχία, πέρα από τίτλους και υψηλά βάθρα, αυτό που θα σε χαρακτηρίζει μια ολόκληρη ζωή είναι το ήθος σου. Σε λίγα χρόνια εγώ μπορεί να μη θυμάμαι τη σχολή που πέρασες, αλλά, σίγουρα, θα θυμάμαι το πόσο καλό παιδί είσαι. Ξεχώρισε με την ευγένειά σου. Διακρίσου για τη γενναιοδωρία σου και τη φιλοτιμία σου. Κάνε τη διαφορά με τον αλτρουισμό και τη φιλευσπλαχνία σου, σε έναν κόσμο που ορκίζεται στην αποξένωση. Σε έναν κόσμο όπου επικρατεί το συμφέρον και οι επιφανειακές σχέσεις.

Καλλιέργησε την ψυχή σου. Χάρισε δίχως να περιμένεις ανταλλάγματα. Μάθε να εκτιμάς τους ανθρώπους, δώσ' τους δεύτερη ευκαιρία. Μάθε να συγχωρείς. Περιόρισε τον εγωισμό σου και βάλε στο ντουλάπι την υπεροψία. Θυμήσου τι καλό σου έχει προσφέρει ο καθένας. Πάρε τη γόμα και σβήσε τα πικρόχολα σχόλια και τις ανάρμοστες συμπεριφορές. Γίνε πιο δυνατός αναγνωρίζοντας ότι δεν ωφελεί να κρατάς μέσα σου τα κακεντρεχή σχόλια και δείξε ανωτερότητα.

Πάρε μαζί σου, εκεί που θα πας, σ' αυτό το μακρινό, δύσβατο και άγνωστο κόσμο των ενηλίκων όσα αγνά συναισθήματα ανακάλυψες κατά την παιδική σου ηλικία και όσες παθιασμένες και διψασμένες στιγμές για ζωή κατά την εφηβική. Εξακολούθησε να ερωτεύεσαι όπως την πρώτη φορά και να αγαπάς τους φίλους σου που ομορφαίνουν τη ζωή σου όπως τότε που περνούσες όλη τη μέρα μαζί τους. Τότε που δεν είχες έγνοιες και σκοτούρες. Απόλαυσε όσα μπορεί να σου δώσει αυτή η γλυκιά ζωή που ξετυλίγεται μπροστά σου.

Παιδί μου, μαζί με τις γνώσεις που έχεις κατακτήσει κατά τα μαθητικά σου χρόνια, πάρε μαζί σου και τα ψυχικά εφόδια που σου 'χουν χαριστεί απλόχερα τα προηγούμενα χρόνια. Μην ξεχνάς ποιος είσαι και δείξε ποιος είσαι. Να είσαι περήφανος για το ήθος και την ψυχή σου, γατί χωρίς αυτά οι γνώσεις μένουν κούφιες και γίνονται εύθραυστες. Χτίσε το μέλλον πάνω σ' αυτά που αξίζουν. Δείξε την αξία του χαρακτήρα σου και πορεύσου με τις γνώσεις σου. Μη φοβηθείς τίποτα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου